УПОТРЕБА И ЗНАЧЕНИЕ

Premama Duo - преди да заченете, по време на бременност и кърмене

Premama Duo е хранителна добавка за бременни, която съдържа витамини, минерали и омега-3 мастни киселини (ДХК и ЕПК). Тя е специално разработена да подготви тялото Ви за бременността и да задоволи повишените потребности от хранителни вещества през периода на бременност и кърмене.

Преди забременяване…

Изключително важно е тялото на бъдещата майка да бъде подготвено за здравословна бременност.

Първите няколко седмици след зачеването са от съществено значение за развитието на органите на плода, а често през този период жената все още не знае, че е бременна.

Здравословното хранене е важно, за да набавяте необходимите хранителни вещества, с помощта на които да подготвите тялото си за бременността. Въпреки всички усилия само храненето невинаги е достатъчно и затова е важно да започнете прием на Premama Duo още при първите опити за забременяване.

Бременност…

Това е период на динамично развитие на тялото на плода и повишена необходимост от енергия и хранителни вещества за майката и бебето. Няма нужда да ядете „за двама“, а да си набавяте правилните хранителни вещества.

Ежедневният прием на Premama Duo, заедно с редовен и здравословен хранителен режим, Ви помага да си набавите най-важните хранителни вещества, необходими за здравословна бременност и правилно развитие на детето Ви.


Кърмене…

Повечето майки предпочитат да кърмят децата си. Освен че е едно от най-полезните и красиви неща, които можете да направите за детето и за себе си, кърменето може също така да увеличи хранителните потребности на организма, тъй като през първите няколко седмици от живота си Вашето бебе вероятно ще зависи само от хранителните вещества, които получава чрез кърмата.

Потребностите от енергия и храна се увеличават и през периода на кърмене не само поради необходимостта от осигуряване на пълноценно хранене за детето, но и за поддържате на организма и на запасите от енергия на майката, които са изключително важни през този период.  

СЪСТАВ

Състав на Premama Duo

Premama Duo е хранителна добавка за бременни, която съдържа витамини, минерали и омега-3 мастни киселини (ДХК и ЕПК), разделени на таблетки и капсули. Всяка таблетка съдържа 11 витамина и 10 минерала, а капсулите съдържат омега-3 мастни киселини.

Пълният състав на хранителните микроелементи в Premama Duo е представен в таблицата по-долу:

Състав 1 таблетка
Витамин Б1 (тиамин) 1,4 mg
Витамин Б2 (рибофлавин) 1,4 mg
Витамин Б3 (ниацин, никотинамид) 18 mg
Витамин Б6 1,9 mg
Витамин Б12 2,6 μg
Витамин Ц 85 mg
Витамин Д 10 μg
Витамин E 15 mg
Пантотенска киселина 6 mg
Фолиева киселина 400 μg
Биотин 30 μg
Цинк 5 mg
Желязо 15 mg
Калций 200 mg
Йод 150 μg
Магнезий 56,3 mg
Мед 1 mg
Манган 2,0 mg
Селен 60 μg
Хром 30 μg
Молибден 50 μg
Состав 1 капсула
DHA (докозахексаенова киселина) 200 mg
EPA (ейкозапентаенова киселина) 40 mg
Витамин E 3,3 mg


ОСНОВНИ СЪСТАВКИ

ОСНОВНИ СЪСТАВКИ НА PREMAMA DUO И ТЯХНОТО ЗНАЧЕНИЕ

Фолиева киселина

1,2 Фолиевата киселина е особено важна за жените, които планират забременяване и за бременните жени, тъй като ниските нива на фолиева киселина у майката са сериозен рисков фактор за развитието на нарушения в невралната тръба на плода. От невралната тръба се развиват главният и гръбначният мозък на детето, които са съществени за нервната система.

2 Препоръчва се прием на 400 mcg фолиева киселина преди зачеването и през първите 12 седмици на бременността.

Витамин D

1 Витамин D спомага за нормалното усвояване на калция и фосфора в организма и за поддържане на необходимата концентрация на калций в кръвта, което е важно за здравето на зъбите и костите.

2 За бременните жени е препоръчително да приемат 10 mcg витамин D всеки ден, за да поддържат достатъчни запаси от витамин D през периода на бременността и кърменето, което е важно за майката и бебето. Това е особено важно за жените, които не могат да излизат от дома си или прекарват много време на закрито.

Йод

1 Йодът допринася за производството на хормони на щитовидната жлеза и подпомага нейното функциониране.

3 Жизненоважен е за нормалното развитие на мозъка и нервната система по време на вътреутробното развитие и в началото на живота на новороденото.

Потребностите от йод нарастват по време на бременността и кърменето и затова е важно бременните жени и кърмачките да приемат достатъчно йод, който лесно може да се набави чрез хранителни добавки като Premama Duo.

Желязо

1 Желязото допринася за образуването на червени кръвни клетки и преноса на кислород в организма, както и за нормалния метаболизъм и намаляване на чувството на отпадналост и умора.

Хранителните добавки с желязо са полезни за профилактика на анемия, която също се наблюдава често при бременните.

Витамин C

1 Витамин C е важен за нормалното функциониране на имунната система и допринася за усвояването на желязо в организма. Той спомага за намаляване на симптомите на умора и изтощение, които възникват често по време на бременността или през периода на кърмене.

ДХК (докозахексаенова киселина)

1 ДХК е много важна съставка на Premama Duo, тъй като е научно доказано, че приемът на 200 mg докозахексаенова киселина от майката допринася за нормалното развитие на мозъка и очите на плода и кърмачето.

За да си осигурят нужното количество ДХК, препоръчва се бременните жени и кърмачките да консумират риби като сьомга, пъстърва, сардини или скумрия, или просто да си го набавят чрез хранителни добавки като Premama Duo.

ДОЗИРАНЕ

ДОЗИРОВКА И ПРИЛОЖЕНИЕ НА PREMAMA DUO

Premama Duo съдържа таблетки и капсули. За жени, които планират забременяване, бременни и кърмещи жени препоръчителната доза е една таблетка и една капсула дневно, за предпочитане след хранене.


ОПАКОВКА

ОПАКОВКА PREMAMA DUO

Всяка опаковка Premama Duo съдържа 30 таблетки и 30 капсули.

Premama DUO

преди да забременеете, по време на бременност и кърмене
11 витамини
10 минерали
с DHA
30 таблетки
30 капсули