Начин на живот

Съвети при опити за забременяване

Важно е да се грижите за себе си, за да се подготвите за предизвикателствата на бременността и майчинството, които Ви предстоят.

Вече подчертахме значението на доброто хранене и какво трябва да избягвате, като алкохол, тютюнопушене и големи количества кофеин, както и възможността за допълване на хранителния режим с Premama Duo, който ще Ви помогне да си набавите необходимите хранителни микроелементи.

Ако водите активен и динамичен начин на живот, опитайте да забавите темпото и да намалите стреса. Отделяйте време за себе си и за почивка, прекарвайте повече време с Вашия партньор и приятели, и правете неща, които Ви правят щастлива и спокойна.

Наспивайте се.

Физическата активностсъщо е важна. Някои упражнения с умерена натовареност, като плуване, бързо ходене и колоездене, ще Ви помогнат да поддържате добро здраве и форма и по-лесно да облекчите напрежението и стреса, натрупани през деня.

И накрая, имайте предвид, че детето е огромна промяна в семейството, както и отговорност. Затова трябва да сте сигурна, че сте взели правилното решение за себе си и за своя партньор.

Също така не забравяйте да уведомите лекаря си за тези планове и да го информирате, ако Вие или партньорът Ви имате някакво заболяване, което налага редовен прием на определено лекарство, или ако в семейството на един от двама Ви има някакво генетично заболяване и т.н.