НОВОСТИ

Хранене по време на кърмене: Колко да се храни родилката, докато кърми?

Кърменето е красив процес. То не само позволява на майките да хранят и да се грижат за бебетата си, но в същото време им дава чудесна възможност да се сближат помежду си.

Прочетете още

Възстановяване след цезарово сечение и вагинално раждане: каква е разликата?

Раждането на бебето е заключителният етап от бременността. Моментът, който всяка бъдеща майка е чакала девет дълги мъчителни месеца, най-накрая настъпва. Предстои срещата с вашето бебе.

Прочетете още

Rh несъвместимост по време на бременността: какво да се прави?

От всички изследвания, които бременната жена прави по време на бременността си, обикновената кръвна картина/ кръвен тест е първото от тях.

Прочетете още

Колко силно трябва да рита бебето ми и кога трябва да се притеснявам?

Повечето бременни жени започват да усещат ритането на бебето между 16-та и 25-та седмица от бременността. Ако, обаче, това е първото ви бебе, може да започнете да усещате ритането на бебето едва след 20-та седмица.

Прочетете още

Физически упражнения по време на бременността: Мога ли да продължа да спортувам по време на бременността?

Какво е първото нещо, което ви идва на ум по време на бременност? Бебе в корема, хранене за двама и почивка през цялото време, докато расте малкото човече

Прочетете още

Кърма след раждането: Кога идва кърмата?

Поздравления за майката на новороденото! Току-що сте родили прекрасно бебе и вероятно се прибирате вкъщи с най-новото попълнение в семейството.

Прочетете още

Тестове за пренатален генетичен скрининг: какви са вариантите и кога да ги направите?

Вие току що сте разбрали, че сте бременна. Приемате поздравления. Деветте месеца на бременността са период на много тревоги, трепети, а за родителите за първи път - много неща за правене за първи път

Прочетете още

Напълняване по време на бременността: колко е нормалното?

Преди всичко, да успокоим бъдещите майки. Наддаването на тегло по време на бременността е нещо напълно нормално. Всички бременни жени минават през такъв период.

Прочетете още

Да се буди бебето за хранене: добра или лоша идея?

Има една стара поговорка: „Никога не будете спящо бебе“. И старото поколение обича да го повтаря на новите майки, нали?

Прочетете още

Следродилни грижи за майките: 10 съвета за това, как да се преживее периода след раждането

Раждането на дете е един от най-съдбоносните моменти в живота на една жена. Въпреки това периодът след раждането (често наричан следродилен период) за повечето майки се струва един от най-трудните.

Прочетете още